0 produs
Nu aveti nimic rezervat!
0 produs
Nu aveti nimic rezervat!

Salteco - Telefoane de contact

Sfaturi utile pentru un somn liniștit

Sfaturi utile somn linistit

În timpul nopții, fiecare din noi se poate confrunta cu diverse probleme, cum ar fi incomoditatea, insomnia, etc. din cauza cărora nune putem bucura din plin de somn. Aceste probleme pot avea ca cauză o saltea necalitativă sau nepotrivită necesităților personale, efectuarea unor activități nepotrivite înainte de somn, etc. Astfel, am decis să îți venim în ajutor cu cîteva sfaturi ce te vor ajuta să ai parte de un somn liniștit și calitativ, iată care sunt acestea.

 - Duritatea joacă un rol important pentru calitatea somnului tău, de aceea încearcă să decizi care este duritatea de care ai nevoie, iar dacă nu ești sigur ar fi perfect dacă ai proba fiecare tip de saltea în magazin

- Dacă îți dorești o saltea memory sau una ce conține spumă de memorie ai grijă ca aceasta să nu depășească grosimea de 5 cm, pe o astfel de saltea riști să te cufunzi prea tare în aceasta.

- Pentru o bună susținere, optează pentru saltelele ce au înălțimea de minim 18 cm. (se referă doar la saltelele de bază, nici într-un caz la supra saltele)

- Husa matlasată oferă un confort mai bun și redă o senzație de moliciune. La fel, este plăcută la atingere.

- Dacă alegi un nou model de saltea decît cel pe care erai obișnuit să dormi mulți ani la rînd, este posibil să fii nevoit să te acomodezi cîteva zile pe noua saltea.

- Pentru a nu te trezi dimineața obosit, ține cont că greutatea și presiunea trebuie să fie distribuită egal, poziția coloanei vertebrale să fe una sănătoasă și corectă, zonele corpului să fie într-o susținere completă pe suprafața de somn, iar circulația sîngelui trebuie să fie una corectă, astfel încît mușchii și nervii să nu fie sub presiune.

- În general, un adult are nevoie de 8 ore de somn. În caz contrat, lipsa de somn poate afecta creierul și sistemul nervos, aparatul cardio-vascular, funcțiile metabolice și sistemul imunitar, iar în cele mai extreme situații la insomnie patologică, hipertensiune, accident cardiac, depresie, obezitate sau alcoolism;

- Pentru un somn armonios, ai nevoie și de un spațiu confortabil, adică pe lîngă saltea trebuie să ții cont că pereții și așternuturile trebuie să fie plăcute și liniștitoare.

- Încearcă să eviți cofeina înainte de somn

- Pentru a-ți odihni creierul înainte de somn, odihnește-te din lucru cu o oră înainte de culcare

- Ascultă muzică liniștită

- Înainte de culcare evită gustările

- Încearcă să menții o temperature moderată în dormitor

- Înainte de somn optează pentru o baie caldă.

Read 399 times