0 produs
Nu aveti nimic rezervat!
0 produs
Nu aveti nimic rezervat!

Salteco - Telefoane de contact

Lucruri interesante despre țesătura Jacquard

Tesatura Jacquard

Țesătura Jacquard este un tip de țesătură apărută în Evul Mediu, odată cu apariția războaielor de țesut orizontale. Însă, o invenție importantă a fost mecanismul decomandă automată individuală a ițelor, prin folosirea unor cartele perforate cu desen specific, realizat în anii 1804-1808 de către inventatorul francez Joseph Marie Jacquard, în cinstea căruia a ofst denumită acest tip de țesătură. Prin urmare, în 1983 a apărut și războiul de țesut Jacquard electronic. În prezent acestea au evoluat, astfel cartelele perforate au fost înocuite cu cârlige, iar războaiele au devenit computerizate.

Țesătura Jacquard este una dintre cele mai complicate tipuri de țesătură, alegerea ițelor fiind realizată în dependență de model. În acest mod, țesătura Jacquard oferă materialului o rezistență înaltă în timp și un grad înalt de confort.

Pentru saltele, țesătura dată este utilizată ca pentru obținerea huselor, iar materialele sunt naturale. Durabilitatea este asigurată de firele materialului ce sunt strâns legate între ele. Densitatea țesăturii utilizate este de aproximativ 180g/m2, iar greutatea este mică.

Țesătura Jacquard se recomandă să fie spălată la 30 grade, indiferent de modul de spălare ales: manual sau automat.

Read 1112 times